header

Ambassadörer och Cirklar

Tillsammans har hösten 2017 rekryterat demokratiambassadörer till projektet. Ett gäng blir cirkelledare och kommer hålla i demokraticirklar, ett annat gäng kommer ha titeln online-ambassadörer och ta vårt demokratimaterial till våra sociala medier.

Att vara demokratiambassadör för Tillsammans innebär att du får chansen att skapa en egen cirkel tillsammans med antingen kära vänner eller intresserade främlingar. Ni kommer att under sex tillfällen snacka demokrati. Om ni vill fokusera på renodlad demokrati med mycket fokus på hur demokratin ser ut i Sverige – så gör ni det. Om ni vill fokusera på demokrati utifrån andra perspektiv, till exempel Harry Potter eller fotboll – då gör ni det. Ni kommer alla få djupdyka i vilka partier det finns i Sverige, hur vår regering fungerar, hur en röstar och vad ni har för möjligheter som medborgare i Helsingborg, men hur ni väljer att göra det är upp till er.

Ambassadören har fått en kortare utbildning i Tillsammans demokratimaterial och får ett mindre arvode för de, cirka, tre timmar som ambassadören lägger ner på sin cirkel. Ambassadören sköter närvaron och har kontakt med studieförbundet som kan hjälpa till med praktiska lösningar som till exempel lokal. Kom dock ihåg att ni har hela Helsingborg till ert förfogande, om ni vill ha era möten på Espresso House eller i en park – då gör ni det.

Sedan har vi våra grymma online-ambassadörer som tar vårt demokratimaterial och förvandlar det till ett format som passar sociala medier. Vårt material, all vår kunskap, ska inte stanna i ett dokument eller innanför våra cirklar. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att ta del av demokratin och sociala medier är ett perfekt ställe att göra det lättillgängligt. Kanske dyker det upp nya intressanta tankar när en skrollar igenom sitt Instagram-flöde. Det vore ju jätteroligt tycker vi!

Våra online-ambassadörer kommer därmed arbeta lite annorlunda än ambassadörerna som håller i cirklar. De kommer istället att jobba mycket kreativt med sina styrkor inom text, foto och rörlig bild. Vi tror mycket på frihet i lärande och kunskap, och ser detta som en möjlighet för oss att utforska detta tillsammans med duktiga skapare.

Vi på Tillsammans har förhoppningen att både ambassadörer och cirkeldeltagare genom våra cirklar ska få upptäcka en ny sida av demokrati. Ska få känna på hur det är att aktivt utöva sina rättigheter i en demokrati och få verktyg till att förverkliga egna idéer, om en så vill. Vi hoppas att ni efter avslutad cirkel känner er trygga och stärkta inför det kommande valet.

Vill du gå med i en cirkel? Eller bli en ambassadör? Hör av dig till oss! Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken ”kontakt”.