header

Fristaden

I höst är det val, och då om någonsin är det viktigt att göra sin röst hörd. Men är det någon som lyssnar?
Genom projektet Fristaden får boende runt om i Helsingborg möjlighet att komma till tals - genom samtal, aktiviteter, debatt och workshops. Man kan kalla det ett sätt att ge demokratin en boost, eller nåt sånt.

Fristaden är ett projekt i Helsingborg som drivs av Produktionskollektivet och Kulturhotellet, och ovan text är en del av deras idébeskrivning som finns på deras hemsida: fristadenhbg.se

Det är ett demokratiprojekt med en regel - inga politiker är välkomna. Demokrati är ett stort, vibrerande ämne som angår oss alla och vi som medborgare måste få lov att ha öar där vi snackar spännande, aktuella ämnen med fokus demokrati. Öar där vi får lov att lära oss mer av varandra och ha roligt medan vi gör det. Alla människor ska känna att de får lov att vara en del i det demokratiska samtalet och att deras röst räknas. Det är det Fristaden handlar om och vi på Tillsammans är stolta över att få vara en samarbetspartner i detta.

Under fem veckor kommer Fristaden att turnera runt till olika stadsdelar i Helsingborg och vi på Tillsammans kommer att hänga på. Vi kommer att anordna en demokratiworkshop där vem som helst som vill är välkommen att lära sig mer om hur en röstar och varför det är viktigt. Det blir interaktivt, det blir roligt, det blir viktigt.

Kolla in Fristadens hemsida eller Facebook för att få mer information och se vad mer för spännande de hittar på!

Demokratiworkshops - var och när?
8 augusti kl. 16.30 - Drottninghög
15 augusti kl. 16.30 - Dalhem
22 augusti kl. 16.30 - Närlunda
29 augusti kl. 16.30 - Planteringen
5 september kl. 16.30 - Söder